Peakz Padel • Alles over padel (2024)

In een hoog tempo zijn er meer dan 60 grote commerciële padelcentra uit de grond gestampt. Zoals jullie al kennis hebben mogen nemen met het padelcentrum The Padellers, die zich ook over geheel Nederland verspreid heeft. De grootste keten die in no-time uit de grond gestampt werd is Peakz Padel. Het gaat om padelketens die zich niet hebben aangesloten bij bestaande tennisverenigingen of andere sportclubs, maar zelf op zoek zijn gegaan naar geschikte locaties om nieuwe banen aan te leggen.

Peakz Padel

Peakz Padel, opgericht in juni 2015, te Amsterdam. Peakz Padel komt voort uit de Play Padel Club, openende in 2015 de eerste padelbaan op het Olympiaplein in Amsterdam. In korte tijd werd Plaza Padel onder de nieuwe naam Peakz Padel een van de grootste commerciële aanbieders. Dit met ongeveer 60 padelbanen op 10 verschillende locaties.

De Bilthovense ondernemer Bas Rasker is naast zijn investeringsbedrijf Axicate ook eigenaar van Corenendon en heeft verder nog investeringen lopen in horecabedrijven en zorgorganisaties. Op dit moment heeft Bas Rasker geinvesteerd in 10 padellocaties met in totaal 60 padelbanen. Bas Rasker streeft ernaar om Peakz te laten uitgroeien tot uiteindelijk 50 of 60 padelcentra. Hierbij ziet Bas Rasker Peakz als een soort Basic-Fit.

De miljoenen-investering die Bas Rasker maakte werd mede-mogelijk gemaakt door twee nieuwe minderheidsaandeelhouders met een brede ervaring en expertise in marketing, vastgoed en horeca.

Padel een hype?

Bas Rasker is als mede-eigenaar, samen met zijn partner Ezinga, van mening dat padel geen voorbijgaande glorie is. Bas is dan ook ervan overtuigd dat het spelletje geen hype is, het is een blijvende sport. Iedereen kan het. Het instapniveau bij padel is ook veel lager dan tennis, men heeft niet jarenlange training nodig om een balletje te kunnen slaan. Hierbij zijn beide ook van mening dat padel groter kan worden dan tennis. Bas Rasker denkt dat het een top 5-sport kan worden in Nederland.

Padel is natuurlijk groter dan alleen in Nederland. Ook in Belgie zien investeerders kansen. Ze hebben grote plannen om meer dan 100 padelcentra aan te leggen en vervolgens te openen. In Nederland inversteert de festivaorganisator Philippe Hes in The Padellers. De influencer Bas Smit is hier het gezicht van. Samen met Philippe Hes hebben ze vooral buitenbanen in Amsterdam, maar timmeren flink aan de weg en de ene naar de andere nieuwe padellocatie word geopend. Naast Peakz, The Padellers is er ook Plaza Padel, opgericht door voormalig proftennisser John van Lottum, padelspecialist Marcel Bogaart en acteur Barry Atsma.

Lees ook: Hoe kies je een racket voor padel tennis?
Peakz Padel • Alles over padel (1)

Toename in Padel organisaties en banen

De KNLTB benoemt padel tot de snelst groeiende sport in Nederland. Op dit moment telt Nederland ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. De KNLTB verwacht in 2024 ongeveer 400 padellocaties met in totaal 1100 padelbanen. Hiernaast zijn ze van mening dat over 10 jaar ongeveer 500 tennisverenigingen 1 of meer padelbanen hebben. Peakz Padel ziet zich niet als concurrent voor de tennisvereningen. Dit omdat Peakz Padel ook aangesloten is bij de bond. Peakz Padel richt zich voornamelijk op de niet-leden die ook graag padel willen spelen, dit in vergelijking met de tennisvereningen die zich voornamelijk richting op hun eigen leden (tennissers) die graag willen padellen.

Waarom Peakz Padel?

De banen bij Peakz Padel verschillen niet van de banen bij een andere organisatie of tennisvereniging. Een padelbaan is een padelbaan. Peakz Padel richt zich wel op een andere beleving, ze richten zich meer op een horeca-aanpak. Met het voormalig Pay-and-Play model biedt Peakz Padel de spelers de mogelijkheid om zonder abbonementen, contributie of andere verplichtingen alsnog padel te spelen. Je zit dus nergens aan vast! Je kunt gaan wanneer je wilt, echter dien je wel op voorhand een baan te reserveren via hun app of de welbekende meet&play app. Bij Peakz betaal je , afhankelijk van het dal-of piektarief, tussen de 20 en 40 euro voor een uur padel.

Peakz Padel wilt de padelsport toegankelijker maken voor elke sport liefhebber. Hiernaast leent een padelbaan zich uitstekend voor plaatsen waar de ruimte schaars is. Peakz Padel richt zich dan ook op locaties waar de ruimte klein is maar groot genoeg is om een padelbaan aan te leggen. Denk hierbij aan de padelbanen bij Station Sloterdijk, waar 5 padelbanen onder de metro gevestigd zijn.

Locaties

Peakz Padel breidt zich snel uit over geheel Nederland. De hoofdvestiging van Peakz Padel is gevestigd in Amsterdam. Naast deze locatie heeft Peakz Padel nog andere locaties als:

Beursgebouw Eindhoven, omgetoverd tot Padelbaan. Voorheen fungeerde het Beursgebouw in Eindhoven tot corona priklocatie. Echter heeft het zich in maart 2022 omgetoverd tot een locatie van maar liefst 8 padelbanen!

Peakz Padel in Amsterdam

De grootste padel-locatie van Amsterdam is achter de oude Kauwgomballenfabriek. De locatie telt 6 binnen- en 2 buitenbanen. De locatie op het olympiaplein telt 3 buitenbanen en als laatste onder het spoor van het Station Sloterdijk, de vetste padel-locatie ooit, telt 4 (binnen) banen en 1 buitenbaan. Daar het onder het metrostation ligt is er alsnog ruimte om na je padeltraining een drankje te nuttigen aan de bar.

Peakz Padel in Utrecht

Peakz Padel Utrecht (Vechtsebanen) is 1 van de grootste indoor padelclubs van Nederland. Het telt maar liefst 10 indoorbanen en 2 indoor singel banen! Verder is er ook nog meer dan genoeg ruimte om na het spelen een drankje te nuttigen op het indoorterras die uitkijkt over de padelbanen. De Padellocatie op de Zeehaenkade telt maar liefst 4 indoorbanen, 4 outdoor banen en 1 outdoor singel baan. Zeker ook niks mis mee! Op het terrein liggen verder ook nog 2 indoor en 3 outdoor beachvolleybalvelden, zeker ook het proberen waard.

Padel Les pakketten

Iedereen kan leren padellen! Dit is ook het motto van Peakz Padel, een sport die toegankelijk is voor iedereen. Om deze reden bieden de verschillende Peakz Padel locaties trainingen aan. Of je nu als beginner een les wilt volgen of juist omdat je de smaak al deels te pakken hebt maar graag verder wilt groeien in je padelprestaties, professionele padeltrainers staan voor je klaar om aan de slag te gaan! Je kunt via de website van Peakz Padel een lessenreeks of een losse les boeken. Zo biedt Peakz Padel verschillende lespakketen aan, namelijk:

  • Lespakket 10x: op alle locaties mogelijk. Het gaat om een lespakket van in totaal 10 weken, je kunt je als enige deelnemer inschrijven, privé-les of je kunt het samen met 3 vrienden doen. Afhankelijk van de tijd en locatie kost een lessenpakket van 10 weken 800 of 900 euro. Op de site van Peakz Padel vind je de actuele beschikbare startdatums per locatie.
  • Lespakket 5x: een lespakket van 5 weken voor 1 of maximaal 4 personen. De prijs, afhankelijk van het tijdstip, is 400 of 450 euro. Ook dit lespakket is op elke locatie af te nemen.
  • Introductieles: voor deze les kun je je individueel inschrijven en kost 22,50 euro. Zeker de moeite waard om laagdrempelig eens kennis te maken met de padelsport.
  • Kids lessen: de lessen zijn onderverdeeld per leeftijdscategorie, namelijk van 5 t/m 8 jaar, 8 t/m 12 jaar, 12 t/m 15 jaar. Een lessenreeks van 10 weken kost 125,00 euro.
  • Wintersessions: de Winter Sessions zijn onderverdeeld in padelspeler niveau, hierbij wordt men ingedeeld in het niveau van starter/intermediate of advanced/challenger. De kosten bedragen 14,95 euro per persoon per les. De aanmelding is individueel en je kunt je per les inschrijven. Het betreft geen lessenreeks van een aantal weken.

Club Sessions

Met behulp van de club sessions kun je padellen met en tegen andere enthousiaste Peakz padellers in verschillende spelvarianten. De spelvarianten die Peakz Padel aanbiedt zijn onder andere:

  • Jack’s Hustle
  • Breakfast club: elke woensdag ochtend met een heerlijk ontbijt
  • King of the Court
  • Old Jack’s: voor de fanatieke 50-plussers!
  • Pop-up Toernooi

Ook is het mogelijk om privé clubevents te organiseren. Hierbij kan het gaan om een kinderfeestje, family&friends, uitstapje voor sportteams. Maar ook voor bedrijven is het mogelijk om bij Peakz Padel actief te vergaderen, netwerken in the cage of een teambuilding dag in te plannen. Voor ieder wat wilt! Kijk voor de mogelijkheden op peakzpadel.nl

Peakz Padel • Alles over padel (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6066

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.